Τρίτη 21 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ: «Στις πέντε εβδομάδες θερινής λειτουργίας της Βουλής η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές, όχι μόνον για τις δικές της επιδόσεις, νομοθετικό "κρεσέντο" με καταιγισμό νομοσχεδίων και τροπολογιών που περνούν από το Κοινοβούλιο με ρυθμούς που είναι αδύνατον να παρακολουθηθούν, ακόμη και από τους επιμελείς βουλευτές. Ζητήματα που χρόνιζαν επί σειρά ετών προωθούνται εν "ριπή οφθαλμού" και εκκρεμότητες που παρέμεναν καταχωνιασμένες στα υπουργικά συρτάρια μετατρέπονται στο "άψε σβήσε" σε νομοθετικές πράξεις. Αν αθροιστούν τα μέτρα που "πέρασαν" το διάστημα μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και αυτά που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση τις δύο εβδομάδες που απομένουν ως το τέλος Ιουλίου που θα διακοπούν οι εργασίες της Βουλής (...) θα βρεθούν περισσότερα από όσα ψηφίστηκαν στις δύο κοινοβουλευτικές συνόδους που προηγήθηκαν τόσο σε ποσότητα όσο, πολύ περισσότερο, σε πολιτική σημασία» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΜΠΑΚΑΛΟΧΑΡΤΑ: «Τέλος στο μονοπώλιο των δημόσιων AEI βάζει ΠΔ του υπουργείου Παιδείας το οποίο ενσωματώνει στη νομοθεσία μας την κοινοτική οδηγία που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των κολεγίων. Για πρώτη φορά μάλιστα με το ΠΔ αναγνωρίζονται πτυχία που χορηγούν κολέγια σε συνεργασία με ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων παρέχει στον δικαιούχο το δικαίωμα να ασκεί στην Ελλάδα το επάγγελμα για το οποίο διαθέτει τα προσόντα στο κράτος-μέλος καταγωγής του πτυχίου. Επίσης, αναγνωρίζονται πτυχία 3ετούς διάρκειας σπουδών που αποκτήθηκαν από πανεπιστήμια του εξωτερικού, σε συνεργασία με τα κολέγια» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΧΡΥΣΟΝΕΡΟ: «Η ανάπτυξη της ΕΥΑΘ, εκτιμά ο κ. Γκιρκενζέ, περνάει πρώτα από την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια από τη Βόρεια Ελλάδα για να καταλήξει στη Νοτιοανατολική Ευρώπη όπου, με τη βοήθεια της Suez - αν οι Γάλλοι νικήσουν στον επικείμενο διαγωνισμό -, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην ευρύτερη αυτή περιοχή» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ